Åh skrive er å leve, åh ikke kunne skrive er å dø

 

 

 

Jeg har nå hatt skrivesperre i to uker, livet følest menningsløst, likvel er det noe inni meg som letter etter nye ord, derfor tenkte jeg å skrive en liten utavdet vanlige novelle:

Åh skrive er å leve.

I min hand låg den, blyanten som førte meg ut av mørke, blyanten som lagde små vinger rundt mitt gråtende fjes. Jeg åpnet den slitte boken og mine blå øyner våknet for jeg kunne nå se de dansende sidene flyge rundt meg som noen små barn, hver av dem var like hvit som snøen var før vi, vi mennesket, gav den merker, merker i fargene blå, rød, grøn og svart.

Sakte førte jeg den sultne handen over sidenes dans, det siket på meg, smilte og forvandlet seg om til en drage med nok makt til å flyge rundt min høre hand og til å sprute flammer varme nok til at jeg kunne skjenne ord brøle ut av fingertuppene, ord brøle ut av meg.

 

Ordene var klare for å puste, for å leve å for å skjenne, de var klare til å møte sjelen til den kommende leser, danse rundt og danse med, men ingen ord ville komme ut av handen, det var som om et stort svart tau holdte den igjen. For hver gang jeg satt blyanten ned i dragen ble tauet strammere og handen kaldere. Jeg prøvde igjen og igjen, men uansett hva jeg gjorde ville ikke tauet slippe meg fri. En mørk sky dannet seg rundt meg, den var like stor som et hus og like svart som menneskets mørkrets tanker. Ordene begynte å forsvinne. I fortvil prøvde jeg å grave dem fram, jeg gravde å gravde lenge nok til at sidene ble røde og til min pust ikke ville forsette.

Dragen delte regndråper, den prøvde å vaske vekk det vonde, slik at den kunne bli skrevet på, slik at den kunne bli elsket men ordene ville ikke komme ut. Jeg hadde fått skrivesperre.

Åh skriv er å leve åh ikke skrive er å dø.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

jegerleiavsammfunnet

jegerleiavsammfunnet

18, Ørsta

Jeg er en person som har nå lyst å bli åpne om mine meninger, mine følelser og tanker. Jeg er lei av hvordan noen mener man skal være for å få en god utvikling, for å få et godt liv. Jeg vil finne mitt eget svar og min egen beskrivelse. Dette mener jeg at du også burde lære deg, kansje du finner det i denne bloggen, kansje ikke, Min beskrivelse av meg er at jeg er meg til jeg har funnet et annet svar.

Kategorier

Arkiv

hits